Sikre best mulig lesbarhet av din etiketter

Kategori: 
Frakt

Les også Brings artikkel om dette her


Transportørene scanner inn pakkene automatisk. Om strekkodene ikke lar seg lese må pakkene tas til side og håndteres manuelt. Bring opererer med med håndteringstillegg i disse tilfellene.

Følgene kan føre til ikke lesbar strekkode:

  • Feil plassering av etikett
  • Smuss på skriver-sensor/sliten skriver
  • Feil skriver-innstillinger


Feil plassering av etikett

Etiketter feil plassert
Eksempler er hentet fra Bring.no

  • Nr. 1: strekkoden dekket av skinnende plast som buler ut
  • Nr. 2: etiketten har dårlig utskrift
  • Nr. 3: etiketten er plassert over en skjøt
  • Nr. 4: etikett er krøllet og plasser over skjøt


Etiketten skal plasseres på en jevn overflate slik at strekkoden ikke blir trunkert (“bule ut”). Myke konvolutten kan endre fasong under transport. Det er viktig sørge for at selve strekkoden (som inneholder adresse-informasjon) ligger på det hardeste/flateste området på konvolutten. Om konvolutten ikke er stiv og glatt nok, vil vi anbefale å vurdere esker istedenfor poser. Breveske eller minipakke kan sendes til postkasse.

Utydelig print på etiketter


Selv om etiketten tilsynelatende ser fin ut og den kan leses av med telefonen, kan det hende det behøves en rensing av skrivehodet. Sjekk gjerne begge kanter av etiketten for å se at hele strekkoden kommer med. Om det ligget en etikett-rest helt i kanten i skriveren kan det føre til at den ene siden av strekkoden avskjæres. Over tid kan det feste seg lim-rester eller etikett-rest på skriver-sensoren. Åpne lokket, dra over med for eksempel en tørr Q-tip og gjør en ny test-utskrift for å se om det blir bedre.

Skriver-innstillinger (størrelse, skriver-hastighet & darkness)

Noen skrivere har mulighet til å justere trykk mellom skriverhodet og etiketten. Åpne "Skrivere og skannere" og klikk på skriveren din og deretter Utskriftsinnstillinger:

Justere trykk mellom skriverhodet og etikettenEtiketten skal være 102x192 mm i størrelsen. For andre skrivere har man mulighet til å justere ned hastighet (Speed) og eventuelt svarttone (Darkness) opp under skriverinnstillinger. Juster opp svarttone gradvis, og prøv nye utskrifter.


Tiltakene utgjorde ingen forskjell

Om du har fulgt punktene i denne artikkelen og fortsatt opplever problemer, så kan det være at skrivehodet i skriveren er slitt og at dere trenger en ny skriver.