MyPack Home Small - Hovedsending

Kategori: 
Frakt

MyPack Home Small - Hovedsending

Home Small Hovedsending skal inneholde alle dine Mypack Home Small forsendelser. Denne hovedsendingen sendes til Oslo for splitting ut til de forskjellige budene som leverer pakkene til dine kunder.

Ved manuell bruk av Cargonizer, eller om din integrasjon ikke har lagt opp støtte for å lage denne samlesendingen direkte fra integrasjonen, så må dette spesielle fraktoppdraget opprettes manuelt i Cargonizer hver gang man ønsker å sende pakker med fraktalternativet Mypack Home Small med PostNord.

Her er fremgangsmåten for hvordan man manuelt lager dette fraktoppdraget i Cargonizer.

Viktig:

  • Sendingen kan være opp til 2 kg (reell vekt) men må ha mål mindre enn 45 cm x 30 cm x 15 cm.
  • Det må være flere kolli som skal sendes for å ha nytte av dette produktet.
  • Må hentes av Postnord

Fremgangsmetode i Cargonzer


Steg 1

Skriv ut MyPack Home Small-etikett til pakkene du skal sende.

Steg 2

Om du har en integrasjon, kan du skrive ut etiketten direkte fra integrasjonen.

Om du ikke allerede er logget inn i Cargonizer, logg deg inn og klikk på "Nytt" oppdrag:

2018-08-30 12h56 22

Steg 3

Klikk deretter på "Endre produkt" i hovedvinduet og velg "Home Small Hovedsending" fra dine PostNord fraktprodukt-alternativer.

2018-08-30 13h06 49

Booking/Melding om opphenting

Om dere ikke har avtale om daglige opphentinger (booking) med PostNord så huker man først av for "Booking" ved siden av referansefeltene for å bestille opphenting av samle-esken. Har man avtale om daglige opphentinger av gods, eller leverer varene til terminal selv, behøver man ikke gjøre dette.

2017-10-10 13h04 44 booking

Steg 4

Registrer mottakers navn, adresse og fraktbetalerinformasjon:

Kundenummer: 0 (For enkelt å kunne gjøre oppslag ved neste opprettelse av et slikt fraktoppdrag, anbefales det at kundenummer 0 angis. Ved neste opprettelse av et slikt oppdrag hentes da informasjonen enkelt frem ved å taste 0 i kundenummerfeltet for så å trykke enter.)

Navn: Varebrev splittes Alfaset 105
Adresse 1: Alfaset 3. Industrivei 25
Postnummer: 0668
Sted: Oslo

Fraktbetaler: Angi fraktbetalers kundenummer på denne splittforsendelsen ved å angi kundenummer 3552692 i feltet for fraktbetaler. PostNord dekker selv fraktkostnaden for denne spesifikke splitt-forsendelsen.

2020-08-27 12h46 16

Tips! Når dette oppdraget er ferdig registrert så kan det angitte kundenummeret som benyttes ved fraktbetaler angis på kundenummer 0 via ditt kunderegister i Cargonizer. Man vil da slippe å taste dette for hver opprettelse av et slikt fraktoppdrag.

For å sette opp dette:
- Klikk på "Kunder" i menyen til venstre
- Klikk "Søk" og skriv inn "Varebrev" i søkefeltet og klikk "Søk"
- Klikk så på kunden for å komme inn på kundekortet.

Nederst på kundekortet, klikker du på "Ny avtale" og velger deretter "PostNord" fra listen over dine transportører. Angi deretter "3552692" i feltet for Avtalenummer og "Lagre" deretter din nye kundeavtale.

Ved neste opprettelse av en Home Small Hovedsending, angis kundenummer 0 for mottaker og all informasjon, inkludert fraktbetalers kundenummer, vil være ferdig registrert.

Steg 5

Angi antall esker du har som inneholder dine Mypack Home Small forsendelser (Normalt sett kun 1 eske som inneholder x antall Home Small), og angi en ca. vekt på denne splitt-forsendelsen (Totalvekten på alle dagens Home Small forsendelser).

Huk gjerne av for "Overfør til transportør umiddelbart" om du vet at sendingen ikke skal endres før dere vil at EDI skal sendes til PostNord. Man vil da slippe neste, viktige, punkt.

2020-08-27 13h46 57

Lagre så oppdraget og skriv ut etikett som festes på samle-esken som inneholder alle dine Home Small pakker.

Steg 6 - Viktig

Overfør EDI angående oppdraget til PostNord før Hovedsendingen fysisk sendes.

De som bruker vår tjeneste via en integrasjon har ofte integrert en automatisk EDI overføring, men ved registrering av manuelle fraktoppdrag i Cargonizer så må man også overføre EDI manuelt. EDI må være overført før godset fysisk sendes. For å overføre EDI, gjør som følger:

Klikk på "Oppdrag" i menyen til venstre, marker splittforsendelsen fra listen over "Usendte" oppdrag og klikk på "Utfør" ved siden av "Overfør oppdrag" nederst i hovedvinduet.

EDI er overført til PostNord i løpet av 1 minutt etter du har klikket "Utfør" i Cargonizer.

Nb! Om overføringen gjøres før klokken 11.00 på formiddagen og "Booking" er angitt på fraktoppdraget kommer PostNord å henter godset ditt samme dag, overføres oppdraget etter klokken 11.00 kommer sjåføren neste dag å henter godset. Fristen for når EDI må være mottatt kan variere, enkelte har frist kl. 10.00 for opphenting samme dag.

Posten-logo på pakken

Det er Posten sin logo på pakken siden PostNord benytter seg av Bring sin infrastruktur for brevsendinger, for dette produktet.

MyPack HomeSmall-etikettene er merket med Posten-logo

Hva er alternativet?

Tilsvarende produkt hos Bring (Pakke i Postkassen) er tilgjengelig for alle som har Bring via fraktavtalen med Proteria. Om du legger inn vekt/mål og skifter mellom de to vil du kunne sammenligne pris. Bring er prisene sonebaserte, i motsetning til Postnord hvor prisene utelukkende er basert på vekt uansett hvor de skal i landet.

Pose på døra

Dersom du velger tilleggstjenesten "Pose på døra" vil postbudet forsøke å henge forsendelsen på døra til mottaker. Dette gjøres kun dersom postbudet av andre grunner ikke kan levere pakken i postkassen (for liten postkasse, full postkasse, postkasse kan ikke lokaliseres, dårlig merket postkasse ol). Tillegget for denne tjenesten vil også kun faktureres om pakken henges på døren.

Om man ikke velger "Pose på døra" som tilleggstjeneste, vil Posten ta med pakken til nærmeste Post i butikk slik at den kan hentes ut at mottaker. Da vil det også bli gebyr for at pakken er for stor for postkassen.