LogoHandlegaten2016 temp

Vår integrasjonsløsning Cargonizer Agent leser inn, registrerer og skriver automatisk ut dine fraktetiketter direkte fra Handlegaten! Her viser vi deg hvordan!

Dere vil trenge et abonnement for Cargonizer fra Logistra, så om dere ikke allerede har dette, vennligst tegn et abonnement her: Logistra Cargonizer. Ring oss gjerne om dere er usikre på noe i denne sammenheng, men vi har ingen etableringsgebyr, supportkostnader, oppsigelsestider eller andre skjulte kostnader hos oss, så eneste kostnad er selve abonnementet, samt eventuelt utstyr (Etikettskriver, etiketter og eventuelt DirectPrint) om dere ikke allerede har dette.

01

Forespør et FTP område for filutveksling hos Handlegaten

1.1 - Handlegaten vil generere filer som vår programvare leser inn, men vi må vite FTP området filene legges til, samt få tilgang til disse, slik at vi kan prosessere sendingene i vår programvare. Vi vil derfor trenge deres brukernavn og passord til dette FTP området.

Dette kan sendes til oss enten via epost, gjerne som et svar på mottat epost om brukernavn og passord til https://cargonizer.no, eller ved å bruke kontaktskjemaet her på våre nettsider.

02

Last ned og konfigurer Cargonizer Agent for FTP kommunikasjon med Handlegaten

2.1 Last ned og åpne Cargonizer Agent og velg deretter "Konfigurasjon"
Cargonizer Agent er kostnadsfri og kan lastes ned her

Cargonizer Agent benytter Java Webstart tekonologi og krever dermed at Java er installert på maskinen som skal kjøre programvaren. 

Om dette er første gang du åpner Cargonizer Agent vil du trenge din API nøkkel fra Cargonizer. Api nøkkelen finner du i dine Innstillinger i Cargonizer. Cargonizer Agent vil huske din APi nøkkel, så dette vil ikke trenges ved neste oppstart.

2021-02-17 10h37 56

2.2 Fra "Konfigurasjonsmaler", velg Handlegaten
Konfigurasjonsmalen setter mange innstillinger og konfigurasjoner automatisk i Cargonizer Agent basert på filstrukturen i filen som Handlegaten legger ut.

2021-02-17 10h36 15.

2.3 Klikk så på "FTP/SFTP" i raden over tilgjengelige datakilder og angi som følger:

2020-04-21 11h58 40

Protokoll: FTP
Tjener: handlegaten.no
Brukernavn og passord til ditt FTP område hos Handlegaten. Dette mottas fra Handlegaten, men kontakt oss gjerne om dere ønsker at vi skal gjøre foresprøselen til de for dere.
File directory: /
Save Directory: /

2021-02-17 10h50 07

 2.4 Om du har angitt korrekt brukernavn og passord fra dine FTP innstillinger i Handlegaten vil tilkoblingen være i orden og du kan klikke på "Test tilkobling" for å verifisere dette.

Når koblingen er i orden vil det opprettes mapper på ditt FTP område hos Handlegaten som vil inneholde responsfiler fra vårt API. Disse inneholder informasjon om opprettede sendinger.

2.5 Når koblingen er verifisert, klikk "OK".

03

Transportør- og utskriftsinnstillinger

Cargonizer Agent må vite hvilken transportør dere ønsker å benytte og settes opp til å benytte korrekte fraktalternativ basert på ordren i Handlegaten.

3.1 I Cargonizer Agent: Scroll ned i konfigurasjonsvinduet til du kommer til "Transportør" og klikk så på "Konverteringsregler".

3.2 Link opp fraktprodukt ID'ene dine fra Handlegaten med tilsvarende fraktavtaler med transportører og fraktprodukt som du har registerert på din konto i Cargonizer. Reglene avhenger av hvilke transportører du har aktivert på din konto i Cargonizer, men med Bring kan en slik fraktprodukt-konvertering eksempelvis se ut som dette. 

2021-02-17 10h56 24

Verdiene til venstre er hva vi mottar i filene fra Handlegaten, mens verdiene til høyre er hentet fra dine transportavtaler i Cargonizer. Merk at det er kostnadsfritt å legge til så mange transportører som man ønsker i Cargonizer, så send oss gjerne dine kundenummer hos ønskede transportører.

3.3 Klikk "Ok" når du har satt opp dine konverteringsregler.

3.4 Dette må gjøres både for "Transportør" og for "Produkt". 

3.5 Sett en standard for antall pakker som sendes.
Vi mottar ikke beskjed om antall kolli, vekt eller volum fra Handlegaten så dette settes som standardverdier i kolonnen til høyre.

Om dere har behov for å sende flere enn ett kolli kan Cargonizer Agent konfigureres til å gjøre et oppslag på ordrenummeret fra Handlegaten i stedet slik at dere får alle muligheter til å gjøre endringer eller legge til tjenester når dere skal sende pakken til deres kunde. For å gjøre dette, ikke sett på valget for "Autostart batch" som beskrevet i punkt 4.2 og benytt "Ordrebehandling" i opstartsvinduet i stedet. Kontakt oss gjerne vedrørende dette.

2021-02-18 15h09 02

04

Andre innstillinger

4.1 Automatisk utskrift av etiketter:
Om du ønsker at etiketter skal skrives ut direkte når vi henter ordrefilene fra Handlegaten, angi ønsket etikettskriver i feltet for dette. 

2021-02-17 11h44 39

Om det ikke er ønskelig med automatisk utskrift av etiketter, kan etikettene enten skrives ut fra https://cargonizer.no eller fra "Ordrebehandling" i Cargonizer Agent.

4.2 Automatisk oppstart av innlesing av filer samt automatisk overføring til transportøren:

For å starte automatisk innlesing av filer fra Handlegaten når programmet starter, huk av for "Autostart batch". Om du ønsker at vi automatisk og fortløpende skal overføre EDI (datagrunnlaget for sendingene) til transportøren, huk av for "Auto overfør EDI".

Merk! Det er viktig at EDI overføres til transportøren før en sending sendes, så om det ikke ønskes at dette skal gjøres fortløpende så EDI overføres manuelt.

2021-02-17 11h25 17

4.3 Klikk deretter "Lagre".

Konfigurasjonen er nå ferdig og du er klar til å begynne!

Starte bakgrunnsjobben:

Cargonizer Agent fungerer som en service som hvert femte sekund leter etter filer å importere til Cargonizer fra en angitt lokasjon. For å starte denne servicen første gang, klikk på "Aktivitetsmonitor" fra Hovedmenyen i Cargonizer Agent.

2019-11-11 13h00 22

Klikk deretter på "Start bakgrunnsjobb" og Cargonizer Agent vil lete på FTP området etter filer å lese inn og deretter behandle disse i henhold til konverteringsreglene tidligere angitt. Etikett vil så skrives ut om dere har huket av for dette og etikett kan festes på pakken som deretter kan sendes.

2019-11-11 13h21 25

Om Cargonizer Agent ikke klarer å tolke filen som er lagt ut, vil det opprettes feilmeldinger i loggen i "Aktivitetsmonitoren". Ta kontakt med oss i Logistra om dere ikke umiddelbart ser feilen selv. Kontaktinformasjon finner dere ved å trykke på "Hjelp" på verktøylinjen.

Om du tidligere i oppsettet huket av "Autostart batchjob" vil du ikke trenge å gjøre dette neste gang du starter Cargonizer Agent. Bakgrunnsjobben vil da starte automatisk når du åpner Cargonizer Agent og Agent kan dermed kjøres i bakgrunnen.

Produsere fraktoppdrag fra Handlegaten:

Vi venter på tilbakemelding fra Handlegaten for å kunne vise dere skjermbilder fra denne prosessen, men Handlegaten kan også bistå dere med dette.

 

Cargonizer Agent vil nå behandle informasjonen fra Handlegaten, opprette fraktoppdraget og skrive ut etiketter/labels.

 

 

 

 

 

Developer: Cargonizer API Documentation © Logistra AS   Øravegen 17, 6300 Åndalsnes   Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.logistra facebook icon logistra twitter icon

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre bruksopplevelsen og for å kunne føre statistikk over våre besøkende.